Bewegen en gezondheid> VU is verder kijken
Bewegen en gezondheid

Bewegen is van groot belang voor onze gezondheid en voor de kwaliteit van het leven. Maar te veel of te belastende bewegingen kunnen ook juist tot gezondheidsproblemen leiden. Voor bewegingswetenschappers is de relatie tussen bewegen en gezondheid dan ook een belangrijk thema. Hoe kun je de bewegingsmogelijkheden van mensen met een aandoening optimaliseren en hoe kun je aandoeningen van het bewegingsapparaat voorkomen?

Sluiten Lees verder
Beter bewegen door techniek> VU is verder kijken
Beter bewegen door techniek

Technische hulpmiddelen zijn onmisbaar bij veel bewegingen van mensen. Denk aan de fiets, de schaats, de rolstoel en het toetsenbord. Bewegingswetenschappers zijn geen ingenieurs maar bedenken toch vaak manieren om technische hulpmiddelen te modificeren om het bewegen te verbeteren. Succesvolle voorbeelden zijn de klapschaats, de SuperSeat, de C-Mill en de supermuis.

Sluiten Lees verder
Ouderen en bewegen> VU is verder kijken
Ouderen en bewegen

Bewegingswetenschappers onderzoeken de mogelijkheden om de gezondheid van het bewegingsapparaat in goede conditie te houden zodat ouderen lang actief en zelfstandig kunnen blijven. Hierbij gaat om fundamentele vragen, zoals: wat verandert er in de spiercellen bij veroudering en inactiviteit? Maar ook om praktische vragen, zoals: hoe kunnen we iemands valrisico vaststellen zodat we tijdig kunnen ingrijpen als het nodig is?

Sluiten Lees verder
Grensverleggend presteren> VU is verder kijken
Grensverleggend presteren

Of het nu de Olympische Spelen zijn, een Tour de France of een Wereldkampioenschap voetbal, de atleten en hun begeleiders zullen er alles aan doen om als beste geprepareerd aan de start te verschijnen. Tijdens de wedstrijd moeten zij vervolgens zo slim mogelijk omgaan met hun fysieke en mentale mogelijkheden om het beste uit zichzelf te halen en uit te stijgen boven de concurrentie. Bewegingswetenschappers onderzoeken zowel fysieke als mentale factoren die de prestatie van sporters bepalen.

Sluiten Lees verder

Agenda

17 september | 11.45 uur | Promotie

Promotie C.C. (Lia) van der Maas, FGB

22 september | 13.45 uur | Promotie

Promotie Trienke IJmker, FGB

Meer evenementen
Banner Facebook Exposz Topsport Topics Nieuwe site live 01-09

spamfuik@vu.nl