Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > 2012 > Toepasbare wetenschap biedt basketbalsport kansen
19-03-2012

Toepasbare Wetenschap biedt basketbalsport kansen

Raôul is aan de Vrije Universiteit al twaalf jaar met basketbalonderzoek bezig, tegenwoordig in het onderzoeksprogramma Perceptueel-motorische controle: OntwikkelingLeren en Presteren. En sinds het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Amsterdam het vrouwenbasketbal onder haar hoede heeft, is hij daarbij betrokken. Zelf speelt hij de sport al zijn hele leven. Bewegingswetenschapper Raôul Oudejans gebruikt een bril waardoor basketbalsters niks kunnen zien. En daardoor scoren ze meer. Dat is wetenschap.